‘Het klimaatprobleem is veel ernstiger dan de meeste mensen weten. Maar ja, we hebben altijd weer wat anders te doen, we zijn bezig met de waan van de dag, en dan wordt het een langetermijnprobleem’.

Kinderboekenschrijver en ex-politicus Jan Terlouw stipte vorig jaar in zijn DWDD-pleidooi ‘touwtje uit de brievenbus’ aan dat we meer aandacht moeten hebben voor het klimaat. Kom luisteren naar het vurige pleidooi van Jan Terlouw.

Abstract

De milieucrisis dringt maar moeilijk tot ons door. Is het te abstract? Kunnen we ons domweg niet voorstellen dat we een reeël probleem hebben? Lijden we aan een crisis van de verbeelding? Jan Terlouw probeerde vroeger als politicus en nog steeds als schrijver de crisis dichterbij te brengen, tastbaarder te maken, voorstelbaarder. Is dat de manier om de boodschap te laten landen?

Hoop – wanhoop

Na zijn lezing en na vertoning van een fragment van de documentaire How To Let Go Of The World And Love All The Things Climate Can’t Change gaat Jan Terlouw in gesprek met programmamaker Lisa Doeland over hoop en wanhoop. Moeten we niet soms ook wanhopen? Drie studenten van de Radboud Honours Academy gaan in columns in op de vraag hoe zij zich de toekomst voorstellen. Waar hopen zij op?

Jan Terlouw is oud-politcus van D66 en jeugdboekenschrijver. Hij schreef onder meer de klassiekers Oorlogswinter en De koning van Katoren. Zijn laatste boek is Het hebzuchtgas.

Datum: woensdag 8 februari 2017
Tijd/locatie: 19.30 – 21.30 uur | De Vereeniging, Nijmegen
Kosten: € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis