De politie doet nader onderzoek naar een brandstichting in een schuur naast een woning aan de Wolfkuilseweg in Nijmegen op Nieuwjaarsochtend. Doordat de brand tijdig ontdekt is door een buurtbewoner is erger voorkomen: een naastgelegen huis kon door de brandweer behouden blijven.

De brand werd omstreeks 07.45 uur ontdekt door een buurtbewoner die zijn hond uitliet. De brandweer was er snel bij maar kon niet voorkomen dat een carport en een geparkeerde auto in de as werden gelegd. Het naast gelegen huis kon ternauwernood behouden worden. De bewoners, een gezin (man vrouw en drie kinderen) waren op tijd gewaarschuwd en uit huis gehaald.

Brandhaarden

Uit sporenonderzoek bleek dat er op verschillende plaatsen bij de schuur brandhaarden waren. Ook is uit onderzoek gebleken dat eerder die nacht een vrijstaande loods nabij de woning ook al geprobeerd was in brand te steken. Daaruit leidt de recherche af dat er duidelijk sprake is van brandstichting. Daarbij zou gezien zijn dat er iemand was weggelopen kort na het incident.

De recherche heeft nog geen spoor van de dader(s) en roept daarom getuigen op te reageren. In het bijzonder de getuigen die eerder die nacht iemand hadden zien weglopen. Maar ook andere getuigen die iets gezien of gehoord hebben van beide brandstichtingen worden verzocht zich te melden.

De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.