In de maand januari geen alcohol drinken, wat doet dat met je gezondheid? Geïnspireerd door de Britse campagne ‘Dry January’ start De Kennis van Nu, het wetenschapsprogramma van de NTR, een onderzoek en legt een straat in Nijmegen een maand lang droog. De resultaten worden bekendgemaakt in de uitzending van 26 januari (19.20 uur, NPO 2).

Onderzoekers van het Radboud Universitair Medisch Centrum en De Kennis van Nu laten een straat in Nijmegen een maand lang niet drinken. Ook presentatoren Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen doen mee met dit publieksexperiment.

Wat zie je gebeuren in de lever, bloedwaarden en psyche van de proefpersonen? Ga zelf deze uitdaging ook aan! Mensen die je voorgingen rapporteerden dat ze meer energie hebben, zich langer kunnen concentreren, beter slapen en gewicht verliezen. Ben jij benieuwd wat een maand alcoholvrij met jou doet?

Doe dan mee met een vrijwillige drooglegging in januari. Ter motivatie en inspiratie vind je op de website van De Kennis van Nu en op de Facebookpagina de hele maand januari eyeopeners, tips en achtergronden over alcohol.