Als je de (mantel) zorg hebt voor iemand, dan wil je soms even iets anders. Een groepje enthousiastelingen zoekt lotgenoten, voor activiteiten en om ervaringen te delen. De een heeft een partner met hersenletsel, een ander zorgt voor iemand met dementie, er is een mantelzorger van iemand met een depressie. Door hun zorgsituatie hebben ze veel gemeen. Een clubje mantelzorgers uit de gemeente Berg en Dal wil daarom wat vaker bij elkaar komen. Er kunnen nog meer mensen bij!

Persoonlijk

Als je in een soortgelijk schuitje zit, dan voel je elkaar beter aan en snap je waar de ander mee te maken heeft. “We vroegen ons met een aantal mantelzorgers af: kunnen we niet vaker bij elkaar komen. Het is fijn om je ervaringen te delen met lotgenoten maar ook leuk om af en toe iets gezelligs te doen”, vertelt een initiatiefneemster. “We zoeken nu nog meer mensen in de gemeente Berg en Dal die zich bij ons willen aansluiten. We houden het klein, ongeveer acht personen. Je vertelt niet zomaar aan iedereen je persoonlijke verhaal.”

Knutselen

De eerste bijeenkomsten zijn achter de rug. Daarin hebben de belangstellenden samen met een vrijwilliger op een rijtje gezet wat ze willen. “Vooral dingen die weinig geld kosten en activiteiten waarin niet al teveel tijd gaat zitten, in verband met de situatie thuis. Bijvoorbeeld naar Intratuin gaan om ideeën op te doen en daarna zelf iets knutselen voor de Kerst.” Wat er precies op het programma komt, bepaalt de groep zelf.

Informatie en aanmelden

“Voorlopig heten we Even ‘iets’ anders. Het woordje iets verwijst naar meerdere dingen. Als je met mantelzorgers samen bent, ben je anders dan thuis. Dan draait het even om jou. Doordat we er even tussenuit zijn, krijgen we weer nieuwe energie om de thuissituatie beter aan te kunnen. Die naam verandert misschien nog”, glimlacht onze gesprekspartner.

Aanmelden of meer informatie? Stuur een mail naar: info@mantelzorgbergendal.nl. Bellen voor meer informatie kan ook: 06 – 13 85 91 06.