Lezing Nelleke Noordervliet: Aan het eind van de dag

Op woensdag 18 januari geeft schrijfster Nelleke Noordervliet een lezing over haar nieuwe boek Aan het eind van de dag. Ze gaat hierover in gesprek met het publiek. Het boek is geschreven met de analytische blik van een historicus, met psychologische finesse en ironisch stoïcijns zelfinzicht. Een grootse roman over ouder worden, falen en doorleven.

Aan het eind van de dag

Katharina Mercedes Donker, ex-minister en auteur van twee bestsellers over politiek en de rol van de vrouw, krijgt het verzoek mee te werken aan haar eigen biografie. Ze wil niet. Ze voert een aantal weerspannige gesprekken met haar aspirant-biografe, maar herinneringen dringen zich steeds meer aan haar op. Wat wil ze per se niet kwijt aan de biografe? Wat is te persoonlijk? Wat is te pijnlijk?

In een reeks sleutelscènes voert Nelleke Noordervliet haar hoofdpersoon terug naar de jaren zeventig-tachtig, naar Suriname en de DDR. Katharina Donker kijkt naar haar rol als dochter, echtgenote, vriendin, politica, publiek figuur. En moeder. Ze ontmaskert leugens en illusies die zij en haar generatiegenoten hebben aangehangen en maakt de rekening op van een leven van goede bedoelingen en tragische uitkomsten.

De avond met Noordervliet wordt georganiseerd door Dekker v.d. Vegt en de Bibliotheek Gelderland Zuid

Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,- (leden van de bibliotheek) of € 12,50.
Verkoop: De Bibliotheek de Mariënburg en Dekker v.d. Vegt in de Marikenstraat.
Locatie: De Bibliotheek de Mariënburg

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.