Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart vinden de voorrondes van het Nijmeegs smartlappenfestival De Dag van het Levenslied plaats. Het wordt weer een muzikaal feest in de Steigerzaal van De Lindenberg te Nijmegen.

Liefhebbers en uitvoerders van het levenslied kunnen zich nu inschrijven voor de voorrondes. Tijdens deze voorrondes worden de artiesten geselecteerd die op zondag 14 mei 2017 optreden tijdens de 35e editie van het festival op het Valkhof in Nijmegen.

Acts met een knipoog

De organisatie van De Dag van het Levenslied is op zoek mensen met een passie voor zingen en die dit theatraal kunnen brengen met een leuke levenslied act. De acts worden door een deskundige jury beoordeeld op meezingbaarheid, presentatie (met een knipoog!), muzikaliteit en geschiktheid voor het grote podium. De acts dienen minimaal vijf en maximaal 12 minuten te duren. Het is toegestaan om met een tape mee te zingen.

160312levl-0557

Ken je klassiekers?

Tijdens de 35e editie willen wordt extra aandacht gevraagd voor de oude smartlap. Hepie & Hepie, Manke Nelis, Herman Emmink enz. Wie kent ze nog? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dedagvanhetlevenslied.nl. Wacht niet te lang want de belangstelling is groot! Bij teveel aanbod komt er een wachtlijst.

De Dag van Levenslied

Het festival De Dag van Het Levenslied heeft zijn oorsprong in het theater. Tijdens het festival zingt een keur aan kleurrijke artiesten het levenslied, met een sympathieke knipoog naar de echte volkscultuur. De editie van 2017 vindt net als vorig jaar plaats op Moederdag, zondag 14 mei 2017, en is gratis toegankelijk.

Meer informatie op dedagvanhetlevenslied.nl en op de Facebookpagina.