De 15-jarige Teun Boer en de 18-jarige Rolf van Kleef zullen komend weekend, 4 tot en met 6 november, uitkomen in de Starclass voor shorttrackers, ofwel de Europacup voor junioren.

In het winterseizoen 2016-2017 zijn er drie Europacupwedstrijden voor junioren: komend weekend in Asker Oslo (Noorwegen), begin december in Utrecht en in februari in Turijn (Italië). De beste junioren plaatsen zich voor de Europacup finale in Hasselt (B) eind maart.

Beide Nijmegenaren komen uit op de 500 en 1.000m. Hoewel ook dit jaar de kwalificatielimieten weer stevig aangescherpt zijn, hebben beide rijders zich wederom weten te kwalificeren. De jonge Teun Boer zal bij de junioren B rijden en is een serieuze medaillekandidaat. Rolf van Kleef rijdt dit seizoen in de junioren A. Teun Boer die voor het Nijmeegse NSV uitkomt, treft 33 tegenstanders uit acht verschillende landen. Voor Rolf van Kleef die inmiddels aangesloten is bij Team Go in Enschede, geldt bij de junioren A hetzelfde.