Kat niet, Maria wel in Glazen Huis

De kat Tosti gaat niet met de dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis in, dat dit jaar door 3FM’s Serious Request in Breda wordt neergezet. In Nijmegen echter is Maria wel in haar glazen huis te bewonderen. In beide gevallen is er sprake van een ingrijpende wijziging van de oorspronkelijke plannen.

Op zondag 27 november 2016 zou het beeldje van Onze Lieve Vrouw van Nijmegen, waarbij dagelijks honderden mensen een kaarsje komen aansteken in de Molenstraatkerk, eventjes haar vertrouwde plek verlaten voor een vesperviering. Dat zou een unieke gebeurtenis zijn. Om te voorkomen dat het eeuwenoude beeldje beschadigd raakt, is toch besloten Maria achter veiligheidsglas te laten staan.

De gebedsdienst rond Maria vindt nu om 16.00 uur plaats in de Mariakapel van de Molenstraatkerk. Er worden klassieke en nieuwe Marialiederen gezongen. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een drankje. Onder het thema ‘Met Maria op weg naar Kerstmis’ wil de parochie Heilige Stefanus mensen de kans geven in dit gebedsmoment dichter bij Maria te komen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.