D66: 7% energiebesparing door betere controle lokale bedrijven

Betere controle en gericht advies aan lokale bedrijven kan 7% energiebesparing opleveren. D66-fractievoorzitter Rob Jetten vraagt de gemeente Nijmegen bij de Stadsbegroting 2017 om hier de komende jaren op in te zetten. Jetten: ‘Uit een project in ’s-Hertogenbosch is gebleken dat door een strengere uitvoering van de wet milieubeheer veel energie bespaard kan worden. Nijmegen zou zich als duurzame stad net zo in moeten zetten om een groen resultaat te behalen.’

In 2012 heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen die vroeg om de betere handhaving van de verplichting om energie te besparen. ‘Het wordt tijd dat de Gemeente Nijmegen ook gehoor gaat geven aan deze motie’, aldus de fractievoorzitter van D66. ‘Nijmegen kan en mag als Green Capital 2018, de groenste stad van Europa, niet achterblijven’. Hiertoe zal D66 een motie indienen die het college van B&W ertoe moet bewegen werk te maken van de strengere controle. D66 vindt dat Nijmegen en Nederland voorop moeten lopen waar het gaat om de vergroening van onze energievoorziening.

In het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen zet D66 in op de bouw van 100.000 energie-neutrale woningen in Nederland. Daarnaast vindt D66 dat energiezuinig leven moet gaan lonen: Minder belasting voor mensen en bedrijven die elektrisch rijden en zelf energie opwekken.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.