Concert: Willeke Alberti

Op donderdag 17 november treedt Willeke Alberti op in Nijmegen. Willeke groeit op in het naoorlogse Amsterdam. Reeds op elfjarige leeftijd maakte ze haar TV debuut in de musical Duel om Barbara.

In 1958 maakt ze haar eerste plaatje; een duet met haar vader Willy Alberti. De eerste solo singles volgen snel: Norman, Sei Rimasta sola en dan in 1963, Spiegelbeeld. Het nummer haalt de eerst plaats op de hitparade en levert Willeke haar eerste gouden plaat op.

Ook 1964 is een topjaar; samen met onder meer Trea Dobbs wint Willeke het Knokke-Festival en op plaat gebied scoort ze met De winter was lang en Mijn dagboek; een tweede gouden plaat. Willekes eerste LP wordt in 1965 beloond met de Edison. Van 1964 tot 1968 brengen vader en dochter Alberti voor de AVRO TV hun befaamde Zaterdagavondshows.

Willeke Alberti is ook bij jongere generaties bekend en gewaardeerd door de uitnodiging van Ali B voor zijn programma Ali B op Volle Toeren waar Willeke een nummer zong van rapper Kleine Viezerik en de rapper een nummer van Willeke.

Wie: Willeke Alberti – Concert
Waar: Pluryn, Cardo Theater op het terrein van Werkenrode, Nijmeegsebaan 9, 6561 KE Groesbeek
Wanneer: Donderdag 17 november 2016

Aanvang: 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur
Kaarten: € 12,50
Voorstelling: Zitvoorstelling

Stichting Cardo is onderdeel van Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen vanuit een groot aantal locaties in Gelderland, Noordoost Brabant en Noord-Limburg bij wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd. Meer informatie: www.pluryn.nl.

Fotograaf: Patricia Steur

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.