Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in gemeente Nijmegen.

Kijk van maandag 12 t/m vrijdag 16 december naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ in Nijmegen om 17.50 uur op NPO 2. Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Nijmegen

Een hele week in Nijmegen, een prachtige stad dichtbij de Duitse grens en aan de oevers van de Waal. We ontmoeten Leonie en Harrie, twee bijzondere mensen en oud-geliefden, die elkaar ondanks ziekte niet loslaten. Hella gaat met Joyce Houtzagers op pad. Joyce is gebonden aan een rolstoel en heeft beperkt zicht. Schilderen is haar passie, en daarmee probeert ze haar positieve levensinstelling te delen met anderen. Hella gaat met haar mee als één van haar schilderijen in een galerie wordt tentoongesteld. Kefah mag met Theo Koster meelopen in het Dominicanenklooster. Theo was tot voor kort studentenpastoor en wil zo lang mogelijk jongeren laten nadenken over het leven. Miquel Roest is ook een bekende in Nijmegen. Hij werkt voor Stichting Dagloon. Kefah spreekt hem over zijn leven. Miquel is vroeger dakloos en verslaafd geweest en weet als geen ander hoe je moet vechten om te overleven. Hella staat met de Geloof en een Hoop Liefde-bank in een bijzondere wijngaard. En Mirjam en Henk delen Geloof, Hoop en Liefde uit aan verschillende inwoners van Nijmegen.

De gewone dingen

Het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5

In het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Nijmegen deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5.