In Andelst heeft de politie zondag zes arrestaties verricht na de ontdekking van een hennepkwekerij. De hennepteelt kwam aan het licht bij een controle na een verdachte situatie. Agenten van de Landelijke Eenheid zagen zondagochtend in Zetten op een parkeerplaats twee auto’s staan waarvan de inzittenden overstapten in een andere auto.

De agenten besloten de wagen een tijdje te volgen. Nadat de wagen even uit het zicht was, werd hij onbeheerd aangetroffen bij een bedrijfspand aan de Klipstraat in Andelst. Vanwege een sterke wietlucht uit het pand werd met collega’s van de lokale politie een onderzoek ingesteld en werd in een tent op het terrein een hennepkwekerij aangetroffen met 162 planten.

In de tent waren zes personen die allen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepteelt. Het gaat om vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 16 tot en met 59 jaar en afkomstig uit Andelst, Herveld en Nijmegen.