In de week van 10 tot 16 oktober a.s. wordt weer het Smash Benefiet Toernooi gehouden, dat elk jaar in oktober op het tennispark van TV Dukenburg “Smash ‘70” aan de Staddijk wordt georganiseerd. Dit jaar al weer voor de 31e keer. Ieder jaar zijn vele sponsors bereid het goede doel te steunen. Tijdens de toernooien wordt ook een loterij gehouden, waarvan de opbrengst eveneens naar het goede doel gaat.

In de jaren negentig ging de opbrengst naar het Koningin Wilhelmina Fonds maar later kwamen ook andere goede doelen in beeld. (o.a. Rheumafonds, Dierenambulance, Stichting Koprol, Kinderafdeling CWZ, Kinder Oncologisch Centrum, Woonzorgboerderij “De Hagert”, Huize Bethlehem, e.d.) De toernooicommissie heeft becijferd dat er de afgelopen dertig jaar zo’n € 125.000,00 bij elkaar is gebracht door sponsors en deelnemers. Vorig jaar kon er een cheque van maar liefst € 3.500,00 overhandigd worden aan het Helen Downing Instituut, die begeleiding bij kanker verzorgd.

Dit jaar staat het toernooi in het teken van Beat Batten. Batten is een stofwisselingsziekte die kinderlevens sloopt. Ze worden blind, gehandicapt en de ziekte is op veel te jonge leeftijd fataal. Help ook deze ziekte te stoppen. Kijk voor meer informatie op www.beatbatten.com.