Tijdens de herfstvakantie is N.E.C. gastheer van een uitwisseling tussen jongeren uit maatschappelijke projecten van N.E.C., Tottenham Hotspur, Everton en Aberdeen. De jongeren van de verschillende clubs doen mee met de Europese variant van de N.E.C. BuurtBattle, de Community Champions.  In deze voetbalcompetitie staat respect centraal. Tijdens de uitwisseling wordt stilgestaan bij culturele verschillen in Europa.

Tijdens de uitwisseling zullen de jongeren meedoen met diverse activiteiten. Zo worden er verschillende wijken in Nijmegen bezocht en gaan de jongeren naar oorlogsmuseum Airborne. Aankomende zondag zit de groep jongeren op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Vitesse om mee te maken hoe een Nederlandse derby eraan toe gaat. Het doel van de uitwisseling is om zo veel mogelijk ervaring op te doen op het gebied van culturele verschillen. Welzijnsorganisatie Tandem verzorgt samen met stichting N.E.C. Doelbewust en de EFDN de week, die wordt mogelijk gemaakt door subsidie uit het Erasmus+ programma van de EU.

Joep Goessens, coördinator N.E.C. Doelbewust: “We zijn blij dat we hiermee als voetbalclub een mooie en onvergetelijke ervaring kunnen geven aan zes Nijmeegse jongeren en 27 buitenlandse jongeren en stafleden. Mede door Tandem, Taxi van Dijk en COOP Nijmegen kunnen we dit organiseren, we zijn erg blij met onze samenwerkingspartners. En bovenal bewijst dit weer dat voetbal een belangrijke rol kan spelen in de samenleving.

EFDN
N.E.C. Doelbewust is lid van het EFDN (European Football for Development Network). EFDN is een netwerk voor betaald voetbal organisaties die voetbal als middel gebruiken voor sociaal-maatschappelijke activiteiten. EFDN heeft als doel om een sterk netwerk tussen voetbalclubs te vormen waarin uitwisseling van kennis en ervaring vooropstaan. Deze internationale samenwerking biedt kansen om samen oplossingen aan te reiken voor problemen op het vlak van educatie, participatie, gezondheid en (jeugd)werkloosheid. In Nederland zijn Feyenoord, PSV en Vitesse ook lid van het netwerk.