Zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober viert LUX de herfstvakantie met het kinderfilmfestival Cinekid@LUX. Voor kinderen van 4 tot 14 jaar is er enorm veel te zien en te doen. Met het competitieprogramma erbij zijn er wel 16 films om uit te kiezen, het Kidslab met 9 activiteiten is langer geopend dan vorig jaar, en er zijn er ook nog vier speciale programma’s. Kom kijken met je handen en ontdek de wereld van film!

Films

Cinekid@LUX is het enige festival die de competitiefilms van Cinekid Amsterdam mag vertonen. Dat betekent dat negen dagen lang gloednieuwe kinderfilms worden vertoond, die nergens anders te zien zijn. Bij de competitiefilms mag je ook stemmen, aan het eind van het festival wordt één film de winnaar van Cinekid@LUX. Iedere dag om 14.00 uur vertonen we een andere competitiefilm. De competitiefilms Uilenbal (6+), Julius in Winterland (6+) en Mijn naam is Courgette (8+) worden wel vaker vertoond. Daarnaast zijn de films Buurman en Buurman (3+), Casper en Emma op Safari (4+), Siv gaat logeren (5+) en Peter en de draak (6+) iedere dag te zien. Deze films doen niet mee voor de titel, maar zijn wel grappig, lief, magisch en spannend.

Kidslab

De theaterzaal van LUX wordt ook dit jaar weer omgetoverd in een gigantisch Kidslab en dit jaar is  Kidslab langer open dan ooit: maandag tot en met vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Hier leren de kinderen op een speelse manier over beeld en film. In totaal zijn er 9 workshops waar kinderen aan kunnen deelnemen. Zo kunnen ze met een 3D pen tekenen, een achtervolgingsscène spelen en opnemen of een hologram maken met een telefoon.

Speciale programma’s

Ervaar en leer hoe de wereld achter films werkt tijdens de speciale activiteiten in de filmzaal. Zaterdag 22 oktober wordt het festival geopend met de film Uilenbal (6+). Er zijn 70 echte uilenballen naar LUX onderweg, zodat die na de film uitgeplozen kunnen worden! Duik dinsdag 25 oktober in de wereld van robots en film met filmexpert Constant Hoogenbosch. Of wordt ontdekt als het nieuwe acteertalent van Nederland in de casting en acteerworkshop woensdag 26 oktober. Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat achter de schermen van de bioscoop? Doe dan mee met de rondleiding in LUX en zie alle plekken waar je normaal niet kan komen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website of aan de kassa van LUX, kaarten voor het Kidslab en gratis kaarten voor de rondleiding zijn alleen verkrijgbaar bij de kassa van LUX. Meer info en kaartverkoop: www.lux-nijmegen.nl.