Op vrijdag 7 oktober speelden de N.E.C. OldStars, het Walking Footballteam van N.E.C., een toernooi in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit toernooi werd gespeeld in het kader van de Nationale Ouderendag en het 60-jarig jubileum van de Eredivisie.

De dag begon vroeg voor de N.E.C. OldStars. Om 8.00 uur vertrokken de heren naar Amsterdam in de officiële spelersbus van N.E.C. Nadat alle OldStars-teams waren aangekomen bij het Olympisch Stadion was het tijd om te beginnen aan het toernooi. Na het welkomstwoord van Sjaak Swart was het tijd voor de warming up. Meer dan 400 sportieve 60-plussers vertegenwoordigden de kleuren van hun Eredivisieclub in het Olympisch Stadion. De N.E.C. OldStars speelden wedstrijden tegen de OldStars van Feyenoord, Willem II, Ajax, Groningen en Sparta. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel.

OldStars

OldStars – Walking Football is een sociaal maatschappelijk project gestart door de Eredivisie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds om 60-plussers vaker in beweging te brengen. Sinds de officiële lancering in 2014 is dit uitgegroeid tot een succesvol maatschappelijk voetbalproject. Zo hebben bijna alle Eredivisieclubs inmiddels een OldStars team en zijn er tientallen amateurverenigingen die OldStars – Walking Football aanbieden.

Het doel van OldStars is om 60-plussers zowel fysiek als sociaal in beweging te brengen. Door samen te voetballen komen de ouderen met elkaar in contact en blijven ze fitter. Voetbal wordt zo als middel ingezet om issues waar deze doelgroep mee kampt (zoals gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten, etc.) bespreekbaar te maken en aan te pakken. Deelnemers van OldStars voetballen volgens het Walking Football principe, waarbij er niet wordt gerend om de kans op blessures te verminderen.

Meedoen?

Lijkt het je leuk om je aan te sluiten bij de OldStars van N.E.C.? Stuur dan een mail naar e.groenen@nijmegen.nl of bel naar 06-11102945.