Het politieteam Nijmegen-Noord heeft de afgelopen dagen op een bijzondere manier een tweetal fietsdiefstallen opgelost. Op dinsdag 4 oktober meldde zich een vrouw die op Facebook een vrijwel nieuwe fiets te koop had zien staan voor een bedrag van 80 euro. Toen ze met de verkoper contact opnam, stelde die voor om op een bepaald tijdstip de fiets op het Keizer Karelplein over te dragen. De vrouw vertrouwde het niet en belde de politie.

In plaats van de vrouw gingen daarop agenten naar de afgesproken locatie. Daar troffen ze een man aan met de fiets. Omdat van de fiets geen aangifte bekend was, kon de man, een 22-jarige Nijmegenaar, op dat moment niet als verdachte worden aangemerkt. Wel werd de fiets voor onderzoek in beslag genomen. Via de rijwielhandelaar, waarvan een sticker op de fiets zat, kon de rechtmatige eigenaresse van de fiets worden achterhaald. Toen bleek dat de fiets inderdaad gestolen was. De 22-jarige Nijmegenaar zal alsnog als verdachte worden gehoord.

Op donderdagmorgen 6 oktober zagen agenten op de Bijleveldsingel twee jongens op een fiets zich verdacht ophouden bij de fietsenstalling. Bij het zien van de agenten gingen ze er snel vandoor. Na een korte achtervolging kon één van de jongens, een 16-jarige Nijmegenaar, op de Javastraat worden aangehouden. De tweede verdachte wist te vluchten naar de St. Annastraat en werd daar aangehouden. De fiets waarop ze reden stond op dat moment nog niet als gestolen geregistreerd. Even later meldde zich een 49-jarige Nijmeegse die meldde dat haar fiets zojuist was gestolen vanaf de Prins Hendrikstraat. Het bleek de fiets te zijn waar de twee jongens mee werden aangetroffen. De fiets kon direct nadat ze aangifte had gedaan aan haar worden teruggegeven.