Loop jij al een tijd rond met een goed idee voor het ontwerpen van een gebruiksvoorwerp? En voldoet jouw idee aan de criteria: opvallend, uitdagend, origineel, aantrekkelijk voor een breed publiek en met een verrassende link naar Nijmegen? Meld je dan aan voor de ontwerpwedstrijd van Made in Nijmegen en maak kans op maximaal € 5000,- prijzengeld om je idee te realiseren. 

Aanmelden

Aanmelden voor de wedstrijd kan vanaf 1 oktober tot 7 november 2016 via www.madeinnijmegen.com. Made in Nijmegen maakt een voorselectie van de 10 beste ideeën die zowel door het publiek als door de  vakjury worden beoordeeld. Op 17 december vindt de finale van de Made in Nijmegen Ontwerpwedstrijd in de Lindenberg, huis voor de kunsten, plaats waar alle ideeën gepresenteerd worden, de vakjury vragen stelt en haar stem samen met het publiek uitbrengt.

Iedereen kan meedoen

Mensen met een goed concept, maar die niet weten hoe ze het moeten maken, adviseert Made in Nijmegen om contact op te nemen. “We kunnen mensen met een maker of vakman in contact brengen, om te kijken of ze gezamenlijk tot een goed voorstel kunnen komen. Het is zonde wanneer een goed idee niet vertaald wordt naar een mooi ontwerp”, vertelt Michelle de Wit van Made in Nijmegen.

De ontwerpwedstrijd is één van de manieren waarmee Made in Nijmegen het makers potentieel in de stad laat zien. Het idee staat in het begin centraal, maar uiteindelijk komt er een tastbaar product uit dat kwaliteit toont in materiaalgebruik, vormgeving en uitstraling.

Platform Made in Nijmegen

Made in Nijmegen is hét platform voor eigentijdse producten van Nijmeegse makelij en beoogt de individuele maker uit de regio te etaleren en te ondersteunen in het benutten van zijn (verkoop)kansen. Made in Nijmegen biedt podium aan zowel gevestigde namen als opkomende makers.

De “Made in Nijmegen Ontwerpwedstrijd’ wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Wij Zijn Nijmegen, afdeling cultuur gemeente Nijmegen, Nijmeegs Ontwerp Platform, Startup Nijmegen, Communicatiekring Nijmegen, Ieder zijn Vak, Architectuurcentrum Nijmegen, Store & More, de Vasim , De Smeltkroes en de Lindenberg, Huis voor de Kunsten.