Trommelen op rommel tijdens Wijkheldendag 2016

Op zondag 25 september was er weer een Wijkheldendag. Ruim 200 Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen kwamen naar speeltuin De Leemkuil. Het was een geslaagde dag met diverse activiteiten. Als afsluiting van de dag was er een workshop en voorstelling van De Vuilnismannen, wethouders uit deelnemende gemeenten en (potentiële) Wijkhelden met trommelen op rommel.

Wijkhelden in het zonnetje
De Wijkheldendag is georganiseerd door Dar om alle Wijkhelden uit de regio, jong en oud in het zonnetje te zetten. De Wijkhelden verdienen dit omdat zij een bijdrage leveren aan een schone buurt. Regelmatig ruimen zijn in hun eigen buurt zwerfafval op. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte. Daarnaast worden zij zich bewust van zwerfafval. Dit is ook het doel van het zwerfafvalproject.

Opruimshow met afvaleducatie
De Wijkhelden speelden de hele dag vrij in de speeltuin en deden ook mee met diverse activiteiten zoals een circusworkshop. Dit jaar ruimden de Wijkhelden tijdens de Wijkheldendag geen zwerfafval op, maar er was wel ruimte voor afvaleducatie. De Ronald McDonald clown gaf een opruimshow, waarin hij liet zien wat mensen zelf kunnen doen tegen zwerfafval en waarom het belangrijk is om het niet weg te gooien, maar te scheiden.

Workshop en voorstelling trommelen op rommel
Als afsluiting van de Wijkheldendag, was er een workshop en voorstelling trommelen op rommel. De Vuilnismannen, (potentiële) Wijkhelden, wethouder Piet de Klein (gemeente Beuningen), wethouder Sjef van Elk (gemeente Druten), wethouder Henk van den Berg (gemeente Heumen) en wethouder Renske Helmer-Englebert (gemeente Nijmegen) voerden dit samen uit. Nadat vuilnismannen Harrie en Sjakie een band hadden samengesteld uit (potentiële) Wijkhelden en wethouder Piet de Klein kon het trommelen op rommel beginnen. De deelnemers zorgden voor een super enthousiaste en muzikale voorstelling, waarvoor ze uiteraard een daverend applaus kregen. Een toepasselijke afsluiting van de Wijkheldendag 2016.

Meer informatie of aanmelden: www.wijk-helden.nl.

Foto gemaakt door: Geert Timmer

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.