Tapasbar Mi Barrio behoort tot de 10 tapasrestaurants die kans maken op de titel My Favourite Rueda Tapasbar 2016. Uit een selectie van 50 restaurants uit heel Nederland staan zij nu in de top 10. Het is aan het publiek om de top 3 te selecteren. Een professionele jury kiest de uiteindelijke winnaar.

De Spaanse wijnstreek D.O. Rueda organiseert dit jaar de eerste My Favourite Rueda Tapasbar verkiezing. Welke Tapasbar is de favoriet van Nederland? Uit de Top 10 spreekt ook de liefde van Nederlanders voor de Spaanse keuken. Er is een duidelijke voorkeur voor restaurants met authentieke gerechten in een modern jasje.

Stemmen

Tussen vrijdag 23 september en 9 oktober kan het publiek stemmen op www.myfavourite-rueda.nl om hun favoriete tapasbar een plek in de top 3 te bezorgen. De 3 restaurants met de meeste stemmen gaan door naar de finale en worden bezocht door een jury o.a. bestaande uit Klaartje Scheepers, hoofdredacteur van ELLE Eten en Eulalia Ortiz Aguilar van Vinos de España. Deze jury kiest de winnaar die zich een jaar lang My Favourite Rueda Tapasbar mag noemen!

Top 10 tapasbarren op willekeurige volgorde

  • Bij de Buren: Venlo
  • De Hemel Op Aarde:  Rotterdam
  • Destino: Rotterdam
  • El Pincho: Haarlem
  • Gaudi’s: Amersfoort
  • La Bodega: Maastricht
  • La Hermana: Barendrecht
  • Mi Barrio: Nijmegen
  • Vida: Hilversum
  • Van S Wijn en Tapas: Nieuwerkerk a/d IJssel

Wijngebied Rueda
Niet eens zo ver van Madrid ligt het spannende wijngebied Rueda. De streek is een van de belangrijkste Spaanse wijngebieden voor witte wijn. Rueda is booming in Nederland en dat is best logisch. De wijnen uit deze Spaanse regio zijn lekker fris en strak, met een opvallende bite. Dat komt onder andere door verdejo: de belangrijkste druif in Rueda.