De Nijmeegse Rio-sporters worden op zondag 25 september gehuldigd. Burgemeester Bruls ontvangt de olympiërs en paralympiërs dan op het podium op Kelfkensbos.

De topsporters zijn: Jeroen Mooren, Susan Kuijken, Myrthe Schoot, Tessie Savelkouls, Judith Bulthuis, Bernd Meints, Lucie Houwen, Mattijs Bellers, Linda van Vliet en Minne Vos. Hiernaast wordt atlete van Nijmegen atletiek Lara Baars uit Groesbeek uitgenodigd, evenals de voor de Nijmeegse sportprijs genomineerde Marjolein Buis uit Beuningen en bestuurder en sporter bij Top judo Nijmegen Jayme Mata uit Arnhem.

Olympisch plein

Kelfkensbos is speciaal voor deze middag omgetoverd tot Olympisch Plein Nijmegen. Vanaf 13.00 uur is hier voor sporters en toeschouwers van alles te doen; van penalty schieten met Dennis Gentenaar tot een clinic van kickbokser Perry Ubeda. Wethouder van sport Renske Helmer-Englebert: „Onze Rio-sporters verdienen een enorm applaus van ons. Ze laten zien wat Nijmegen op sportief gebied kan, dat is fantastisch.”