In tijden van grote chemische verwerking binnen de mode industrie, waarbij het milieu wordt belast, de bodem wordt vervuild en waarbij veel waterverspilling plaatsvindt heeft het Green Fashion Event Nijmegen als missie om de consument bewuster te maken op het gebied van groene mode.

Om ook scholieren op een speelse manier bewust te maken van deze ontwikkelingen heeft de organisatie het Montessori College uit Arnhem uitgedaagd om deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd waarbij zij gebruikte kleding in een nieuw jasje moesten steken. Een aantal scholieren van het Montessori College uit Arnhem zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het ontwerpen van kleding, door oude kledingstukken te hergebruiken en in een nieuw jasje te steken.

Op zondag 2 oktober zullen de ontwerpen getoond worden op de catwalk van het Green Fashion Event en zal er door middel van een jury een winnaar worden uitgeroepen. Daarnaast zullen er ook eerdere ontwerpen op de catwalk getoond worden van een aantal creatieve scholieren van het ROC en het Karel de Grote College uit Nijmegen.

Zondag 2 oktober vindt de eerste editie van het Green Fashion Event plaats in de Kube (Honigcomplex) in Nijmegen. Het is een eendaags-festival van 12.00 tot 18.00 uur, met een programma dat bestaat uit lezingen, workshops en kledingruilconcepten die laten zien op welke duurzame manier we kunnen omgaan met kleding.

Daarnaast zal er de gehele dag een catwalk zijn waarbij lokale bedrijven hun producten zullen tonen en waarop de Groene Route bekendgemaakt zal worden, waardoor duurzame organisaties voortaan gemakkelijk te vinden zijn in Nijmegen.

Kijk voor meer informatie op greenfashionnijmegen.nl en Facebook.

Foto: Anna van der Meulen