Fittest voor eerstejaarsstudenten ROC Nijmegen

Tussen 23 en 29 september doen 2.750 eerstejaars studenten van ROC Nijmegen mee aan een fitheidstest in de Jan Massinkhal. Deze Fittest is de aftrap voor deelname aan de gezondheidsaanpak die ROC Nijmegen uniek maakt in Nederland.

Voor de studenten die de test doen is de Fittest het begin van een gezondheidsprogramma. Gezond bewegen staat daarbij, als onderdeel van een gezonde leefstijl, centraal. Na de Fittest maken de studenten nog een digitale leefstijltest. Deze is voorwaardelijk om deel te kunnen nemen aan de clinics voor SportopMaat. Deze sportclinics behoren in het eerste, tweede en derde leerjaar bij het verplichte lesprogramma. Zo krijgt aandacht voor sport en gezondheid een duidelijk gezicht in het lesaanbod. ROC Nijmegen is daarmee uniek in Nederland.

Meten en wegen

Tijdens de test worden alle nieuwe BOL-studenten en enkele honderden BBL-studenten van de locaties Campusbaan, Energieweg en Heyendaalseweg gewogen en gemeten. Tevens worden hun uithoudingsvermogen en kracht bepaald. De Fittest vindt plaats met hulp van studenten van de opleidingen Doktersassistent (wegen en meten), en Bewegingsagogisch Handelen(S&B). De testdagen geven hun de mogelijkheid praktijkervaring op te doen.

Gezonde leefstijl

De Fittest vormt een goede en zinvolle setting voor het geven van brede aandacht aan gezond leven, leefstijl en vitaliteit. Wie zich prettig voelt, presteert beter. Gewicht, bloeddruk en uithoudingsvermogen zijn daarbij belangrijk. In een vitale organisatie zijn ze echter niet los te zien van bijvoorbeeld anti-pestbeleid, hygiëne en veiligheid in en om gebouwen. ROC Nijmegen wil een vitale organisatie zijn en door zijn handelen duidelijk maken gezond leven belangrijk te vinden.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.