Het Zelfregiecentrum Nijmegen en j72 houden Open Dag op 8 september, van 16.00 – 19.00 uur. Het is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met deze organisaties, hun activiteiten en hun sfeer. Er is een informatiemarkt, er zijn workshops en hapjes en drankjes.

Het Zelfregiecentrum, ervaar je eigen kracht

“Zelfregiecentrum Nijmegen biedt activiteiten aan voor mensen die minder tot hun recht komen dan zij zouden willen, bijvoorbeeld door een beperking of door tegenslag. Met die activiteiten bevorderen wij zelfregie en herstel. We geven trainingen, zoals werken met eigen ervaring, het maken van een persoonlijk plan (WRAP), Jezelf presenteren, Zelfregie en Moed doet goed. Bezoekers kunnen ook voorlichting krijgen over de opleiding tot ervaringsdeskundige, die binnenkort weer start. Daarnaast kun je kennismaken met coaching (zoals de populaire Zelfregieroute), ontmoetingsactiviteiten en zelfhulpgroepen. Ook informeren we over collectieve belangenbehartiging en individuele cliëntondersteuning op het gebied van WMO en sociale zekerheid”, aldus de organisatie.

J72, dromen, delen en waarmaken

J72 is een plek voor mensen die willen dromen, delen en waarmaken. j72 is eigenlijk een idee, een platform voor alle Nijmegenaren die elkaar willen helpen en zichzelf willen ontplooien. Tijdens de OPEN DAG kunt u kennis maken met allerlei vernieuwende, culturele en sociale projecten die vanuit j72 werken. Zoals bijvoorbeeld de WMO-denktank waarin cliënten (burgers) van verschillende zorg-organisaties zitten en nadenken over hoe zorg beter kan; zorg- en welzijnsinstelling Driekracht organiseert een Cre[a]ctieve Training; Pluryn’s Talentenexpeditie en Toekomstplan helpen mensen actief op zoek te gaan naar hun mogelijkheden op het gebied van scholing en werk; Bijzonder Thuisafgehaald is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft rond de avondmaaltijd; en de workshops ‘inclusie’ voor zorg-professionals die ondersteuning bieden aan mensen met een beperking; om maar een paar van de vele projecten in j72 te noemen.

Ontmoet elkaar op de Sint Jorisstraat 72

Het Zelfregiecentrum Nijmegen j72 zit op de Sint Jorisstraat 72, op de hoek van het Trianusplein, tegenover het Valkhofpark. Voor meer informatie bel 024 – 7511120 of mail Birgit@wig.nl.