Literaire partijen in Nijmegen starten op zaterdag 3 september samen het nieuwe seizoen met ‘de Letterbrouwerij’. Diverse literaire partijen geven in de Bibliotheek De Mariënburg een sneak preview van hun programma’s. Hoofdgast is dit jaar Wilfried de Jong.

Samen met Wilfried de Jong neem je van 20.00 uur tot 23.00 uur een duik in het Nijmeegse aanbod op het gebied van verhalen, voordracht en poëzie. Aan dit voorproefje in de Bibliotheek De Mariënburg dragen ruim vijftien literaire partijen bij. Van de nieuwste campusdichter Merel van Slobbe tot het programma ‘Pitch please’ van Literair Productiehuis Wintertuin. Laat je bovendien verrassen door het poëtisch DJ-collectief TEAM KTW.

‘s Middags van 13.00 uur tot 17.00 uur is er een literaire activiteitenmarkt op het Mariënburgplein. Literaire partijen presenteren zichzelf en hun programma en cursussen voor het komende seizoen. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Kom voorlezen aan de voorleeshond, waag je aan de reuzescrabble of help mee bij het maken van een papiersculptuur. Een gratis middag vol gezelligheid.

De Letterbrouwerij is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Deelnemende partijen zijn Alliance Francaise, Arts en Lentes, Books 4 life, Cultuur op de Campus, Dekker v.d. Vegt boekverkopers, De Lindenberg, HOVO Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, LUX, Mensen Zeggen Dingen, Nijmeegse Kinderboekwinkel, Onbederf’lijk Vers, Op Ruwe Planken, Poëziecentrum Nederland, Stichting Poëtisch, Uitgeverij Vantilt en het Vlaams Kwartier. Ook buiten de Letterbrouwerij weten deze partijen elkaar goed te vinden en werken ze samen aan een uniek literair aanbod in Nijmegen.

  • Locatie: Nijmegen, de Bibliotheek De Mariënburg
  • Datum: 3 september
  • Tijd: 13.00 uur – 17.00 uur en 20:00 uur – 23:00 uur met afterparty
  • Prijs: € 7,50 voor het avondprogramma, inclusief consumptie
  • Website: www.letterbrouwerij.nl

Foto gemaakt door: Stephan Vanfleteren