De vakantielunch van Mantelzorg Berg en Dal, zaterdag 20 augustus, was een succes. Maar liefst 74 mensen uit de hele gemeente Berg en Dal schoven aan tafel. Vrolijke gesprekken, smakelijke salades en pianomuziek vormden goede ingrediënten voor een geslaagde middag.

In de zaal van De Mallemolen in Groesbeek gonst het. Begroetingen, gelach, schuivende stoelen. Mensen maken even ruimte voor een mevrouw met een rollator en een man in een rolstoel. Ondertussen tinkelen pianoklanken.

Soep
Om twaalf uur opent vrijwilliger Miel Fransen de vakantielunch van Mantelzorg Berg en Dal. Mantelzorgers zijn altijd bezig voor een ander. Nu worden zij zelf een keertje verwend. Veel van hen hebben een familielid, vriend of bekende voor wie zij zorgen meegenomen om samen te genieten van het lunchbuffet. “Heerlijk. Die soep is zelfgemaakt, dat proef je!” Na de soep trekt een grote stoet langs de uitgestalde broodjes, beleg, salades en warme gerechten.

Aan één van de tafels zitten mensen uit Ooij, Beek en Millingen. Ze vertellen vakantieverhalen uit heden en verleden. Een vrouw kocht een paar jaar geleden tickets toen ze hoorde dat haar man blind zou worden. Samen konden ze nog genieten van de natuur, het landschap. “We hebben een reis gemaakt om de Noordkaap. Prachtig!”

Pianiste
Een deel van het gezelschap gaat voor een tweede buffetronde. “Wat hebben ze dit goed verzorgd. Alles is lekker”, zegt een vrouw goedkeurend. Pianiste Lisette Cillessen speelt bekende liedjes, waaronder Hello (Lionel Ritchie). Een man wiegt zachtjes mee met de muziek. Hoewel de lunch om twee uur officieel wordt afgesloten, blijven aan diverse tafels mensen nakletsen. “Fijn zo’n uitje. We rekken het nog even”, lacht iemand.

2016-08-20 _pianiste 2