Wintertuin Sessies: literaire talkshows in boksschool en binnenspeeltuin

Vanaf september is er een nieuwe reeks literaire talkshows op bijzondere plekken in Nijmegen, getiteld Wintertuin Sessies. Elke derde donderdag van de maand vindt er een programma plaats in onder meer een boksschool, een binnenspeeltuin en een muziekstudio. De shows zijn bedacht door talentvolle Nijmeegse schrijvers die ook de presentatie op zich nemen. Te gast zijn onder meer de auteurs Griet op de Beeck, Alex Boogers en Frank Westerman.

De eerste show is op 15 september in het Besiendershuis. Schrijver Lotte Lentes, die onlangs een contract tekende bij uitgeverij Cossee, onderzoekt in dit programma de kracht van het woord in tijden van terreur. Een van de gasten is Frank Westerman. Hij schrijft literaire non-fictie en is bekend van onder andere het boek Stikvallei. Op 20 oktober gaat schrijver Gerjon Gijsbers in de Boks Academie op het Honigcomplex in gesprek met onder andere Alex Boogersover verwachting en volharding, zowel in het schrijven als in het leven. Boogers is auteur van de succesvolle roman Alleen met de goden, waarmee hij de Boekhandelsprijs won en genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs.

Dichter Johan Roos koos als locatie binnenspeeltuin het Klimpaleis, eveneens op het Honigcomplex. Op 17 november stelt hij de vraag: hoe bepaal je de kwaliteit van kinderliteratuur, -muziek en -theater? Te gast is de Vlaamse zanger Kapitein Winokio, die ook wel de Robin Hood van de kindermuziek wordt genoemd. Hij brengt eigentijdse versies van traditionele kinderliedjes. Op 15 december vindt de talkshow plaats in de muziekstudio van BigMouth achter de Lindenberg. Dichter Dennis Gaens begon twee jaar geleden met radiomaken in de vorm van zijn literaire podcast Ondercast. Sindsdien schreef hij nog maar een paar gedichten. Wat maakt verhalende radio zo aantrekkelijk?

De laatste sessie in de reeks komt voor rekening van schrijver Elske van Lonkhuyzen. Op 19 januari heeft ze het in het Kolpingshuis over de waarde van alledaagse verhalen. Te gast is onder meer Griet op de Beeck, de bestsellerauteur van Kom hier dat ik u kus en Vele hemels boven de zevende. De entree per sessie is 5 euro en 3 euro voor studenten. Een strippenkaart voor alle sessies kost 17,50 euro. Tickets zijn te koop via shop.ikbenaanwezig.nl. Meer informatie over de Wintertuin Sessies is te vinden op www.wintertuin.nl en Facebook.

Foto gemaakt door Koen Broos.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.