Frank Westerman, Sinan Can en Maurits de Bruijn zijn op donderdagavond 15 september te gast tijdens de eerste aflevering van de nieuwe talkshowreeks Wintertuin Sessies. De avond heeft als titel ‘De pen, het zwaard’ en gaat over de kracht van het woord in tijden van terreur. Het programma vindt plaats in het Besiendershuis in Nijmegen en is samengesteld door de Nijmeegse schrijfster Lotte Lentes. Zij zal het gesprek leiden.    

Frank Westerman schrijft literaire non-fictie. Hij behaalde grote successen met de boeken De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El negro en ik en Stikvallei. Ze werden veelvuldig vertaald en genomineerd voor diverse prijzen. In zijn nieuwste boek Het woord, het woord test hij de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Chalie Hebdo.

Sinan Can is een onderzoeksjournalist en documentairemaker uit Nijmegen die vooral bekend is van zijn alom geprezen serie Bloedbroeders over de Armeense genocide. Dit jaar verschenen de serie en het boek De Arabische storm – Vijf jaar na de Lente. Hierin laat Can inwoners aan het woord over de stand van zaken in hun regio en over de opkomst van IS.

Maurits de Bruijn is schrijver, journalist en beeldend kunstenaar, die debuteerde met de roman Broer. Dit jaar kwam zijn tweede roman uit, De achterkant van de zon, waarin hij zich onderdompelt in een totaal andere wereld dan de zijne. Een van de hoofdpersonen is een Marokkaanse taxichauffeur die zich ontfermt over een Westerse baby, genaamd Mariah Carey.

Lotte Lentes is schrijfster en programmamaakster en zit in het agentschap van Wintertuin. Ze organiseert jaarlijks literatuurfestival Boek op de Bank in Nijmegen. Onlangs tekende ze een boekcontract bij uitgeverij Cossee. In november vorig jaar verscheen haar chapbook De jongen, het stof, een novelle met een Syriëganger in de hoofdrol.

De Wintertuin Sessies is een reeks van vijf talkshows op bijzondere plekken in de stad. Elke derde donderdag van de maand presenteert een talentvolle Nijmeegse schrijver zijn of haar programma. Zo ontvangt schrijver Gerjon Gijsbers op 20 oktober in de Boks Academie Alex Boogers, auteur van Alleen met de goden.

Wintertuin sessie: de kracht van woord in tijden van terreur

Datum: donderdag 15 september

Locatie: Besiendershuis Nijmegen, Steenstraat 26
Deur open: 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur
Entree: 5 euro (3 euro voor studenten). Een strippenkaart voor alle sessies kost 17,50 euro.
Koop tickets: shop.ikbenaanwezig.nl.

Meer informatie: www.wintertuin.nl en Facebook.