Politie lost waarschuwingsschoten bij arrestatie

De politie heeft maandagavond in Nijmegen waarschuwingsschoten gelost bij de arrestatie van twee Nijmegenaren in verband met verboden wapenbezit. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 20:50 uur was door getuigen een auto met twee inzittenden onder verdachte omstandigheden gezien op de St. Jacobslaan. De auto was al eerder door getuigen gesignaleerd, waarbij ook gezien was dat een van de inzittenden een vuurwapen (of iets wat daarop leek) bij zich had. Agenten zagen de auto even later rijden op de Hatertseweg en zetten hem aan de kant voor controle.

Dienstpistool

Gezien de informatie die op dat moment bekend was werden de inzittenden uit veiligheidsoverwegingen onder dreiging van het dienstpistool gesommeerd uit te stappen. Een van hen volgde de aanwijzingen niet op, waarop waarschuwingsschoten werden gelost. Uiteindelijk konden beide inzittenden worden aangehouden. Het gaat om twee Nijmegenaren van 23 en 26 jaar. In hun auto werd een vuurwapen aangetroffen. Beide Nijmegenaren zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De Hatertseweg was enige tijd afgesloten voor onderzoek.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.