Waarom werd ook dit jaar het straatfeest aan de St. Jacobslaan op het laatste moment afgelast? Initiatiefnemers melden dat de gemeente op het laatste moment aanvullende eisen stelde en dat er door de gemeente en de vervoersmaatschappij geen alternatief kon worden gevonden voor de buslijn, die normaal gesproken door de straat gaat.

Liberaal Nijmegen, D66, CDA en VVD willen van het college weten hoe het kan dat voor het tweede jaar op rij het straatfeest op het laatste moment moest worden afgeblazen op last van de gemeente.

Laatste moment

Paul Eigenhuijsen (Liberaal Nijmegen): ‘We lezen de hartenkreet van initiatiefnemers. Zij hebben nota bene op uitnodiging van de gemeente nieuwe plannen voor het feest gemaakt. Sterker nog: ze hebben samen met de gemeente de datum en de mogelijkheden op voorhand doorgesproken. Hoe kan het dan dat de gemeente dan op het laatste moment terugkrabbelt? D66-fractielid Remy Maessen is het daarmee eens: ‘Initiatieven uit de stad moeten worden geholpen, in plaats van tegengewerkt. Ik ben heel benieuwd naar de verklaring van het college.’

Aanvullende eisen

Uit de berichtgeving van initiatiefnemers concluderen de politieke partijen dat de gemeente op het laatste moment aanvullende eisen heeft gesteld. CDA-fractievoorzitter Mark Buck wil weten of dat klopt: ‘De initiatiefnemers melden dat alle afspraken die met de gemeente waren gemaakt, zijn nagekomen. Uiteindelijk gooide de buslijn weer roet in het eten. Net als vorig jaar. Dat is onbegrijpelijk: ik begrijp niet waarom de gemeente daarover niet eerder heeft gecommuniceerd naar de initiatiefnemers.’ Erik van Zanten (VVD): ‘Tijdens de reconstructie van de Jacobslaan konden de bussen er toch ook niet door? Hoe is het dan mogelijk dat er niet voor een middagje een alternatief kon worden gevonden door de gemeente en de vervoerder. Ik vind het echt heel sneu voor de enthousiaste initiatiefnemers, die op het laatste moment hun activiteit wéér moesten afblazen.’