Van 5 t/m 16 oktober is de Kinderboekenweek! Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid hét moment om jonge lezers in het zonnetje te zetten. Daarom deze week leuke activiteiten en voorstellingen op scholen en diverse vestigingen. Als Nijmeegse knaller tijdens de Kinderboekenweek is er op 9 oktober het Kinderboekenfeest in De Lindenberg.

De voorstellingen in de verschillende bibliotheken sluiten aan bij het landelijke thema. Vertelvoorstelling ‘de 100-jarige man die uit het raam klom een verdween’ (vanaf 7 jaar) in de Bibliotheek Malden, de grappige Goochelaar Jan met ‘Sterke verhalen’ van opa (4-12 jaar) in de Bibliotheek in Oosterhout en Kaatje Piraatje die van haar opa niet op het piratenschip van haar vader mee mag (4-12 jaar) in de Bibliotheek Zwanenveld. Je raadt het al: het thema van de Kinderboekenweek is opa’s en oma’s. Kijk op obgz.nl/kinderboekenweek voor een compleet overzicht.

Op 5 oktober van 14.00 tot 14.30 uur is iedereen van harte welkom in de vestigingen De Mariënburg, Hatert, Muntweg, Zwanenveld, Beek, Beuningen, Ewijk, Kekerdom, Leuth, Millingen, Ooij, Overasselt en Malden voor een feestelijke aftrap van de Kinderboekenweek, waar voorleesouderen verhalen vertellen.

Kinderen tot 12 jaar oud kunnen tijdens de Kinderboekenweek bovendien gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Met deze actie en de activiteiten wil de bibliotheek leesplezier bevorderen. Belangrijk, want 20% van de kinderen verlaat de basisschool met het leesvaardigheidsniveau van een groep 6-leerling.

Op 9 oktober van 14.00 tot 17.00 uur slaan verschillende partijen in Nijmegen de handen ineen voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Lindenberg. Ontmoet beroemde schrijvers Dolf Verroen (schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk), Thijs Goverde, Jan Paul Schutten, Jaap Robben en illustratrice Benjamin Leroy, laat je voorlezen door opa’s en oma’s of sluit aan bij een van de andere activiteiten. Kortom: er is genoeg te doen!

Wat: Kinderboekenweek
Wanneer: 5 t/m 16 oktober

Meer informatie: www.obgz.nl/kinderboekenweek