Op zondag 21 augustus 2016 zal de nieuwe bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr. De Korte, de eucharistie vieren in de Maria Geboortekerk (Berg en Dalseweg 40). De mis begint om 10.30 uur en na afloop wil de bisschop graag alle parochianen ontmoeten bij de koffie.

Pastoor Cyrus van Vught zegt daarover: ‘De bisschop heeft gevraagd om de mis te kunnen doen in deze kerk. Blijkbaar heeft hij al gehoord dat onze kerk heel bijzonder is, omdat hier veel jongeren en jong gezinnen komen. Uiteraard zijn we erg blij dat hij naar onze parochie H. Stefanus komt. Mgr. De Korte staat bekend om zijn communicatieve vaardigheden. Net als zijn voorganger, mgr. Hurkmans, maakt hij makkelijk contact met gewone mensen. Daarnaast kan hij op een intellectueel onderbouwde en open manier de verbinding leggen tussen het katholieke geloof en dat wat er leeft in de maatschappij.’

Als kennismaking met zijn nieuwe bisdom heeft mgr. De Korte tussen half mei en eind juni werkbezoeken gebracht aan alle twaalf dekenaten. Op 21 juni was hij in Nijmegen om te spreken met pastores, religieuzen, geestelijk verzorgers van instellingen en parochiebesturen.

De zomermaanden wil de bisschop gebruiken om enerzijds een eerste aanzet voor zijn beleid te schrijven en om anderzijds de mensen in het bisdom nog beter te leren kennen. Om dat laatste te bereiken gaat hij zoveel mogelijk op de zondagen de eucharistie vieren in de parochies.

Foto: bisdomdenbosch.nl