In Nijmegen was het zondag twee keer achter elkaar raak: een man werd betrapt op diefstal van een fiets en een ander liep tegen de lamp toen hij er met wieldoppen vandoor wilde gaan.

Zondagavond omstreeks 22:00 uur zag een agente terwijl ze haar hond uitliet op de Lankforst hoe een man bij een geparkeerde auto stopte en de wieldoppen eraf haalde. Toen hij ze mee wilde nemen zag hij dat hij betrapt was en wilde ze weer terugzetten. De man, een 37-jarige Nijmegenaar, werd vastgehouden en overgedragen aan dienstdoende collega’s.

Struiken

Een 39-jarige Nijmegenaar werd zondagmiddag omstreeks 16:15 uur op het Stadionplein in zijn woonplaats in de kraag gevat door een agent in vrije tijd. Die had de Nijmegenaar betrapt toen hij een afgesloten fiets uit de stalling haalde en er mee wegliep om hem vervolgens in de struiken te parkeren. Toen hij op een andere fiets weg wilde rijden werd hij aangehouden en ook aan dienstdoende collega’s overgedragen.