De politie heeft woensdagmiddag op de Weg door Jonkerbos een 28-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man had een gestolen fiets op Marktplaats aangeboden. De rechtmatige eigenaar van de fiets had zijn advertentie op Marktplaats ontdekt.

De eigenaar van de fiets had woensdagmorgen via internet aangifte gedaan. De fiets was gestolen bij het Centraal Station in Nijmegen. In een advertentie op Marktplaats herkende hij zijn fiets. Hij belde de aanbieder en sprak met hem af op een parkeerplaats aan de Neerbosscheweg.

Toen hij daar de aanbieder vertelde dat het zijn gestolen fiets was, ging de aanbieder er snel vandoor met achterlating van de fiets. De eigenaar kon aan de gewaarschuwde politie het signalement van de verdachte geven. Een zoektocht in de omgeving leverde echter niets op.

Op basis van het telefoonnummer van de verdachte, dat bij de eigenaar van de fiets bekend was, kon zijn identiteit worden achterhaald. Toen agenten korte tijd later de 28-jarige verdachte zagen lopen, werd hij aangehouden. Hij is ingesloten.