Zoete klanken, verrassende activiteiten en zinderend vuurwerk

De tweede dag van Vierdaagsefeesten zit erop. De dag waarop weer werd bewezen waarom dit de beste feesten ter wereld zijn. Met wederom veel prachtige optredens, shiny happy people en verrassende activiteiten.

Rodaan Al Galidi vertelt verhalen
De uit Irak afkomstige schrijver Rodaan Al Galidi trakteerde zijn publiek in een overvolle Stevenskerk op de meest prachtige verhalen en gedichten over zijn leven en hoe het is om als vluchteling naar Nederland te komen. Ontroerend en humoristisch tegelijk.

Common Linnets dubbelconcert
The Common Linnets maakten op zondag 17 juli een ware Vierdaagsefeesten dubbelklapper. Met een uitverkocht concert in de Stevenskerk én een prachtige matineeshow op het Valkhof Festival heeft de band met Ilse De Lange menig muziekhart weten te stelen.

Smakelijk luisteren bij de boer aan tafel
In de Burchtstraat stond een wel heel aantrekkelijk ogende lange tafel opgesteld. En zoals het in een grote warme boerenfamilie betaamt, kon iedereen aanschuiven voor een oorstrelend menu. Want: ork ork ork, eten doe je met… je oren! Terwijl heerlijke en eerlijke lokale producten werden geserveerd, kregen de eters nog iets extra’s voorgeschoteld, namelijk tekst en uitleg over de herkomst en de bereiding van de producten. Lekker, lokaal, gezond, duurzaam én eerlijk. De pan was tot op de bodem leeg dus dat zegt genoeg, nietwaar?

Stadseiland trekpleister
Festival Op ’ t Eiland is weer helemaal terug van weggeweest. En hoe! Vanaf de vroege middag stroomde het nieuwe ‘stadsstrand’ vol festivalliefhebbers, gezinnen en zonaanbidders. Een veelbelovend programma van theater passeerde de revue, met een uitverkochte voorstelling van de Vlaamse veelkunner Kamagurka, Tim Knol verscheen op het Waalpodium en ook dansgroep Telder verraste het publiek met een spectaculaire show.

Waal in Vlammen, een knallende show
Milieuvriendelijke fonteinen, knallen en spectaculaire pijlen in alle kleuren van de regenboog sierden de prachtige avondlucht boven de Waal die langzaam donker werd. De ‘oooh’s’ en ‘aaaah’s’ waren niet aan te slepen. Sommige bezoekers spraken zelfs van het mooiste vuurwerk sinds jaren, en het applaus was oorverdovend na een sensationeel slotakkoord. Door de afwezigheid van de wind bleef de rook wat hangen, maar hier werd goed op ingespeeld door wat tijd tussen de ‘acts’ in te plannen. Eén ding is zeker: het was genieten geblazen!

Nijmeegse comedian maakt videoverslag
De Nijmeegse comedian Samir Fighil maakt elke dag een videoverslag van ‘zijn Vierdaagsefeesten’. Samen met cameraman Mo trekt Fighil door de stad om Vierdaagsefeesten op te ‘slurpen’ en vast te leggen op video. Van Matrixx tot Mariënburg en van Waalkade tot Wintersoord; waar feest is, is Fighil. Zijn dagelijkse vlog is te volgen via www.vierdaagsefeesten.nl en via social media.

Foto gemaakt door: Jan Willem de Venster

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.