De heer Bernard Petrus Cornelis (Berry) van Run (63) ontving donderdag een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor (vaak kwetsbare) leerlingen in Nijmegen en omgeving. De heer Van Run is vanaf 1977 verbonden aan de organisatie waartoe het Pro College behoort.

Hij is begonnen als docent en later adjunct-directeur bij de Zonnegaard en vanaf 2003 als directeur bij het Pro college. Hij staat binnen deze organisatie, maar ook bij de andere scholen in de regio bekend om zijn inzet en zijn grote hart voor en betrokkenheid bij de moeilijk lerende kinderen. Mede dankzij hem heeft het praktijkonderwijs zich ontwikkeld tot een volwaardig onderdeel van het voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen. Eind 1993 heeft de heer Van Run de stichting ‘de Krik’ opgericht. Deze stichting werft fondsen zodat alle leerlingen aan de diverse activiteiten binnen en buiten de school kunnen deelnemen.

Onlangs is een fitnessruimte in de nieuwe school ingericht zodat ook leerlingen met minder financiële middelen hiervan gebruik kunnen maken. In de diverse samenwerkingsverbanden in het Nederlandse onderwijssysteem heeft de heer Van Run zich met hart en ziel ingezet voor het welzijn van leerlingen uit de hele regio. Tot op heden is de heer Van Run ook betrokken bij de werkgroep die zich bezighoudt met de herstructurering van het Flex College.