Ben je tussen 7 en 12 jaar en houd je van water, meld je dan aan voor de Waalspetters voor dagenlang waterpret aan de Waal. Op 18 en 19, of op 21 en 22 juli ga je in de Beuningse uiterwaarden hutten bouwen, zelf vuur maken met vuursteen, oerkoken met wilde planten, schatgraven en spetteren met het water uit de Waal.

De Beuningse uiterwaarden bieden volop ruimte om te zien of je kunt overleven in de wildernis. Aan het Waalstrand waan je je even helemaal los van de bewoonde wereld. Natuurlijk krijg je eten mee, want je hoeft niet op jacht. Wel probeer je zelf Waalwater te zuiveren voor de oersoep.

Verder zijn er dagelijks spetterende spelletjes en activiteiten, van een sponzenloop tot druipkastelen bouwen. Wie even rust wil kan helemaal verdwijnen met de verdwijncapes. Om bijvoorbeeld nieuwe spelletje te verzinnen of even na te denken hoe je die oersoep lekker maakt.

Trek kleding aan die vies mag worden en niet van kunststof is (vanwege vonken). Lange broekspijpen is prettig vanwege de stekelplanten. Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt met dank aan Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal en wordt georganiseerd is samenwerking met GO for Kids.

Waalwoemi: Waalspetters. Telkens twee dagen: 18 en 19 of 21 en 22 juli van 10.00-16.00 uur. Er is plaats voor maximaal 40 kinderen van 7-12 jaar om zich aan te melden. Kosten 3,50 per dag (incl. eten en materialen).

Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen, reserveren kan via www.hetdijkmagazijn.nl, zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.