Vanaf 1 juli schotelt CWZ alle patiënten die hier zijn opgenomen de keuze voor om een Vierdaagse-diner te nuttigen. Aanleiding is de 100ste Vierdaagse. Op deze manier kunnen patiënten die in CWZ zijn opgenomen, zich toch verbonden voelen met dit typisch Nijmeegse evenement. Ook houden patiënten er een alternatief Vierdaagse-kruisje aan over; de maaltijd wordt aangeboden in een speciale bewaarverpakking.

Oranje-groen

De maaltijd zelf knipoogt naar de Vierdaagse. Het bestaat uit twee kleuren rijst, oranje en groen, met daaronder malse kipdij in een traditionele Biryanisaus. Het is een variant op een feestmaal dat in India wordt geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Het diner is samengesteld door chef-kok Pascal Jalhaij van Chef Martin/Marfo, de maaltijdleverancier van CWZ.

Vrienden

De 100ste Vierdaagse; Nijmegen staat op de kop. Een evenement met veel trouwe lopers. Sommigen lopen zelfs 55 km per dag, een route die speciaal voor deze 100ste keer is uitgestippeld. De lopers van Vrienden van CWZ doen mee om een goed doel te sponsoren. Zij lopen voor ‘bewegen voor dialyse’.

Meer weten over deze actie? Kijk dan op www.vriendenvancwz.nl.