Tijdens de traditionele Roze Woensdag op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse organiseert Pride Photo Nijmegen de Pride Photo Nijmegen FLITS fotowedstrijd. Op 20 juli kun je ook dit jaar tussen 05:00 uur en 20:00 uur je eigen ‘pride’-foto insturen naar De Gelderlander.

“De Roze Woensdag is het ultieme moment waarop bezoekers en wandelaars in al hun diversiteit aantreden en ik daag dan ook iedereen uit om die verscheidenheid in beeld te brengen” aldus Wouter Christiaens, projectleider van Pride Photo Nijmegen. “Zet mensen maar eens aan het denken over stereotype beelden van mannelijkheid, vrouwelijkheid, genderrollen en seksuele voorkeuren”, vervolgt hij.

Upload daarom jouw ‘pride’-foto onder de categorie ‘100ste Vierdaagse’, ‘Vierdaagseliefdes’, of ‘Overig’ naar www.dg.nl en maak kans op extreem leuke prijzen! De prijzen worden ter beschikking gesteld door De Gelderlander, De Lindenberg Huis voor de Kunsten en LUX Nijmegen.

Het oordeel over de beste, mooiste, leukste, ontroerendste, meest hilarische, intiemste, vrolijkste… wordt geveld door een deskundige jury onder leiding van Tanja Ineke (voorzitter COC Nederland.). De jury bestaat verder uit Lyon Romijnders (voorzitter Stichting Roze Woensdag), Thijs Lavrijsen (mede-eigenaar Boegbeeld in Beeld), Dewi Mik (fotografie-expert van homojongerenorganisatie Stichting Dito!) en een vertegenwoordiger van De Gelderlander.

Om 21.00 uur maakt De Gelderlander de ‘pride’-winnaars bekend. De Pride Photo Nijmegen FLITS fotowedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met De Gelderlander en Roze Woensdag. Benieuwd naar de foto’s van vorig jaar of meer informatie? Kijk op dg.nl.

Foto gemaakt door: Hubert Bruls.