Van woensdag 6 juli tot en met zaterdag 9 juli van 10.00 uur – 18.00 uur rijdt er een pendelbusje continu op en neer tussen station Nijmegen en Plein 1944. Naar schatting rijdt het busje elk kwartier; het maakt geen stops onderweg. Reizigers worden via de informatiepanelen op het Stationsplein en Plein 1944 op deze service geattendeerd.

De Bloemerstraat en Smetiusstraat worden deze dagen geasfalteerd. De weg is daarom geheel afgesloten voor alle verkeer (behalve voetgangers). Omdat er dus ook geen lijnbussen naar Plein 1944 kunnen rijden laat de gemeente Breng een pendeldienst uitvoeren, die via Doddendaal naar Plein 1944 en terug rijdt.

Na zaterdag zijn er nog enkele afrondende werkzaamheden aan de Bloemerstraat tot woensdag 13 juli. Deze zullen weinig verkeershinder tot gevolg hebben. In het najaar worden er bomen geplant.