De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige Nijmegenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij op donderdag 7 juli een insluiping heeft gepleegd in een woning aan de Oranjesingel in Nijmegen.

Op donderdagmiddag 7 juli merkte de bewoonster van een woning aan de Oranjesingel dat er plotseling een vreemde man in haar woonkamer stond. Bij het zien van de bewoonster liet hij de buit, die hij inmiddels had verzameld, vallen en ging er vandoor. De bewoonster had daarbij de tegenwoordigheid van geest om met haar telefoon een foto van de verdachte te maken terwijl hij wegrende. Daarbij kon zij ook een goed signalement geven.

Op woensdagmiddag zagen de agenten, die de aangifte hadden opgenomen, op de Van Schevichavenstraat een man lopen die ze herkenden van de foto die de vrouw hen had getoond. De man werd staande gehouden. Na overleg met de Officier van Justitie is de verdachte aangehouden en op het politiebureau ingesloten.