De eerste editie van de Eiland Run op het nieuwe stadseiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen was er gelijk één om niet snel te vergeten. Geen van de deelnemers bleef een nat pak bespaart met de overkomende regenbuien. Maar liefst 1100 van de 1250 ingeschreven deelnemers waren dapper genoeg om de regenbuien en het nieuwe stadseiland te trotseren.

Een hoge opkomst, aangezien bij droog weer een vergelijkbaar aantal deelnemers verstek laat gaan. Hendrik Venema uit Nijmegen en Renée Tijdink uit Arnhem schreven de 10 kilometer op hun naam. Hendrik had slechts 37 minuten en 23 seconden nodig voor het rondje over het stadseiland. Renée wist de 10 kilometer af te leggen in 42 minuten en 41 seconden. Dorus Arts en Ellen Houweling waren de snelste deelnemers bij de 5 kilometer.Zowel verhard als onverhard terrein lag klaar voor de deelnemers.

Met passages over het strand, door de uiterwaarden, over de Lentse Warande en de Lentloper bleef geen enkel deel van het eiland ongeroerd. Ondanks de zware omstandigheden op de onverharde passages was er slechts een gering aantal uitvallers. De finish op de Lentse Warande bracht zowel deelnemers als toeschouwers een prachtig uitzicht over de nevengeul, het eiland, de Waalburg en de stad Nijmegen. Waarna de avond door deelnemers en toeschouwers werd afgesloten met een barbecue en borrel onder het genot van muziek.

Het volgende evenement dat bij Stichting 024 Sport op de agenda staat is de Bruggenloop. Deze elfde editie biedt op woensdagavond 21 september een 10 kilometer over 5 bruggen en de alombekende afstand van 6,9 kilometer over de Snelbinder en de Waalburg. Inschrijven kan via de website www.024sport.nl. Voor volgend jaar ligt er een herhaling van de Eiland Run in het verschiet. In het najaar volgt hierover meer informatie.

Meer informatie via www.024sport.nl.
Bekijk de impressievideo via Youtube.