In de nieuwe woonbuurt De Stelt in Lent heeft bouwbedrijf Van Wanrooij uit Geffen in zes maanden tijd 25 sociale huurwoningen voor Talis gebouwd. Vanaf de Waalbrug zijn de nieuwe, witte woningen te zien. Op vrijdag 8 juli overhandigde wethouder Velthuis de eerste sleutel aan de bewoners.

De woningen staan op een unieke locatie in de Waalsprong. De Stelt ligt letterlijk tussen dorp en stad. Aan de noordzijde grenst de wijk aan de bestaande dorpskern, aan de zuidkant aan het nieuwe Rivierpark dat is ontstaan door de aanleg van de nieuwe Spiegelwaal. De historische binnenstad van Nijmegen is op loopafstand. In de Stelt worden in totaal bijna 500 woningen worden gerealiseerd.

Talis en Van Wanrooij leverden hier vrijdag als eerste woningen op. De 25 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier blokken, die ieder een eigen uitstraling hebben. Zo beschikken sommige woningen over een veranda; andere hebben een grotere zolder vanwege een dwarskap. Het ontwerp is van Visser en Bouwman Architecten uit ’s-Hertogenbosch.

De bouw begon in januari 2016. In zes maanden realiseerde Van Wanrooij de woningen voor Talis. Twee van de 25 woningen zijn toegewezen aan statushouders, mensen met een verblijfsvergunning. In elk van deze twee woningen komen vier jonge mensen te wonen. Zij huren in de woning een kamer.