Ruim 500 handtekeningen. Heel veel steun vanuit Lent, Nijmegen en ook Ressen. Het is het waard geweest: het Nijmeegse college van B&W en de Gelderse Gedeputeerde Staten moeten samen echt aan de bak om de Dorpensingel-Oost te realiseren.

D66-raadslid Rachid Elhafi: ‘Ik ben blij dat we samen andere partijen het college in de actiestand hebben kunnen zetten. De Dorpensingel-Oost is broodnodig. Dat bleek uit gesprekken die we in de wijk hebben gevoerd. Maar het gaat volgens mij vooral om het resultaat. Ik denk dat de inwoners van Lent blij zijn dat ze eindelijk verlost worden van sluipverkeer, dat de lucht schoner wordt en het verkeer veiliger.’

Snel de schop de grond in
In het debat over de Zomernota werd flink gedebatteerd over de komst van de Dorpensingel. Elhafi: ‘Naast D66 was een groot deel van de Nijmeegse gemeenteraad voor de komst van de Dorpensingel. We hopen dat we nu eindelijk dit slepende dossier kunnen sluiten en dat de schop snel de grond in kan. Inwoners van Lent en Ressen hebben recht op duidelijkheid en die krijgen ze nu.’