Bruggenloop Nijmegen met nieuw parcours over vijf bruggen

Met de oplevering van het nieuwe stadseiland in Nijmegen heeft de Bruggenloop Nijmegen twee extra bruggen opgenomen in het parcours.

Op woensdagavond 21 september is er voor de deelnemers van de 10 kilometer de bijzondere passage mogelijk over de Spiegelwaal naar het nieuwe stadseiland Veur-Lent. De toevoeging van de Zaligebrug en de Lentloper geeft het 10 kilometer parcours extra cachet. Voor de deelnemers aan de 6,9 kilometer zijn zoals elk jaar de Snelbinder (wiebelende brug) en de imposante Waalbrug het hoogtepunt.

Om 19:00 uur zal er vanaf de Waalkade worden gestart met de 10 kilometer. Aansluitend gaan om 19:15 uur de lopers voor de 6,9 kilometer van start. Op beide afstanden is tijdregistratie aanwezig. De start is evenals voorgaande jaren vanaf de Waalkade. Ook de finish vindt plaats op dit karakteristieke stukje Nijmegen.

Via de website www.024sport.nl zijn er tweeduizend startplekken te vergeven. De inschrijving is reeds geopend. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de 10 kilometer of het ‘traditionele’ rondje bruggen van 6,9 kilometer. De kosten bedragen tot 1 augustus € 13,50. Vanaf 1 augustus is dit € 15,00.

Meer informatie en inschrijvingen via www.024sport.nl

Foto: Rob Koppers

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.