Op woensdag 20 juli lopen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse traditiegetrouw door Beuningen en Weurt. Tijdens de 100ste editie van de Vierdaagse verwelkomen ze naast de 30, 40 en 50 km-lopers ook de wandelaars van de 55 km. De 55 km-lopers komen in Winssen de gemeente binnen en vervolgen hun weg via Ewijk naar Beuningen.

De 55 km-lopers sluiten daar aan bij de lopers van de 30, 40 en 50 km. In Beuningen laten ze de wandelaars kennismaken met ‘Beuningen Buitengewoon’ om zo van de doorkomst een onvergetelijke dag te maken. Langs de route onthalen inwoners, ondernemers en bezoekers de wandelaars enthousiast. Beuningen Sportief organiseert de doortocht dit jaar weer samen met de gemeente Beuningen, de projectgroep 100ste Vierdaagse en vele vrijwilligers.

Beuningen Buitengewoon
Op initiatie van de projectgroep 100ste Vierdaagse maken wandelaars en inwoners op zes plaatsen in de gemeente kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. De wandelaars worden feestelijk welkom geheten met een welkomstpoort bij watergang De Wetering aan het begin van de Wilhelminalaan Hierna komen ze Beuningen Swingt op de rotonde bij het Thujapark tegen en Beuningen Sportief bij de Tinnegieter. Bij de rotonde met de Burgemeester Geradtslaan begroet Beuningen Kunstzinnig de wandelaars alvorens de grote roze wolk bij de ontvangsttent over hen neerdaalt. Beuningen Buitengewoon Roze is daar het motto. Daar moedigt burgemeester Carol van Eert elke loper persoonlijk aan. Beuningse lopers krijgen op vrijdag 15 juli een leuke attentie uitgereikt, zodat zij goed herkenbaar zijn tussen de duizenden wandelaars die gemeente Beuningen passeren. In Weurt bedanken we de lopers en hoopt Beuningen Buitengewoon Tot Ziens de lopers in 2017 weer terug te zien. Veel vrijwilligers en buurtverenigingen werken mee aan de invulling van Beuningen Buitengewoon, om zo van de doorkomst een groot feest te maken.

Volledig programma

Blijf op de hoogte van deze activiteiten via de Facebookpagina van Beuningen Buitengewoon. Kijk voor informatie over het volledige programma en de activiteiten die in Winssen, Ewijk, Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Beuningen Sportief.

Ereronde

Vanwege de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse, loopt elke dag een groep wandelaars de 50 km-route twee keer. ’s Nachts én overdag. In de nacht van dinsdag 19 juli op woensdag 20 juli passeert een groep van 25 wandelaars met elf verschillende nationaliteiten de gemeente Beuningen. Burgemeester Carol van Eert onthaalt hen rond 0.30 uur bij de grasvelden aan de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen. Bent u er ook bij om de wandelaars aan te moedigen?