Nut en noodzaak van windmolens staan steeds minder ter discussie. En nu is Nijmegen Green Capital in 2018 en maakt het Windpark Nijmegen-Betuwe – gesteund door het Nijmeegse lokale en duurzame Huismerk Energie – een vliegende start. Dan rijst de kwestie: leuk hoor, die windmolens, maar ‘not in my backyard!’. Maar waar dan wel?

Tijdens Vierdaagsefeesten wordt een grootschalig publieksonderzoek gedaan. Een van de vragen zal zijn: Waar komt jouw windmolen? Op de middenstip van NEC? Op het Keizer Karelplein? Of op de Grote Markt? Heb je een goed alternatief? Zonder gekheid. In plaats van het voorstellen van locaties, vragen we onze bezoekers om locaties aan te wijzen.

Op Duurzame Donderdag 21 juli biedt Huismerk Energie i.s.m. Vierdaagsefeesten wethouder Harriët Tiemens een overzicht aan van door het publiek geselecteerde locaties. Dat kan nog wel eens heel verrassend worden!