Unieke badges herinneren aan 100ste Vierdaagse

Opvallende en unieke badges ter herinnering aan de 100ste Vierdaagse moeten een financiële bijdrage leveren aan de strijd tegen vrouwenkanker die onder meer door de Nijmeegse Stichting Ruby en Rose gevoerd wordt.

De ‘medaille-badges’, fraai geborduurd in de vierdaagsekleuren en daardoor makkelijk te bevestigen op kleding of rugzak, zijn er voor de vier afstanden die op het wandelprogramma van de 100ste Vierdaagse staan: 30, 40, 50 en 55 km.

Populariteit

De Vierdaagse jubileumbadge is een initiatief van voormalig ondernemer Leo Verhees, in samenspraak met de Stichting Ruby and Rose. Verhees was 30 jaar lang lid van het Uitvoerend Comité van de Vierdaagse en had in die functie de souvenirverkoop onder zijn hoede. Als geen ander kent hij de populariteit van dit soort herinneringsemblemen in de wandelwereld.

“Hiermee bieden we een collectors’ item, uniek voor alle lopers en verzamelaars. De badge wordt in beperkte oplage uitgegeven, waardoor exclusiviteit is gewaarborgd. Wel geldt: op is op.” Het initiatief voor de jubileumbadge ten bate van Ruby and Rose nam hij wegens persoonlijke betrokkenheid bij het doel waarvoor Ruby and Rose staat.

Een badge kost acht euro, waarvan € 1,- wordt afgedragen aan de Stichting Ruby and Rose. Het embleem is te koop bij het VVV-kantoor bij de stadsschouwburg aan de Nassausingel in  Nijmegen en bij Snoek Beenmode, zowel in de winkel in de Ziekerstraat als in de webshop (www.snoekbeenmode.intoshopping.nl/).

Goed doel

Stichting Ruby and Rose heeft als doel het werven van fondsen voor onderzoeksprojecten op het gebied van diagnostiek en behandeling van alle vormen van gynaecologische kanker en het voeren van voorlichting over deze vrouwenkanker.

Daarnaast organiseert Ruby and Rose verschillende projecten en evenementen in het kader van deze fondsenwerving, zoals het verkopen van mooie producten om hiermee ook gelden voor gynaecologisch onderzoek te genereren.

Ruby and Rose is ook een van de goede doelen waarvoor Vierdaagselopers met hun sportieve prestatie geld kunnen inzamelen. Zie ook: www.rubyandrose.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.