Op vrijdagavond 1 juli zal vanaf 19.30 uur voor 1250 deelnemers vanaf de Lentse Warande het startschot klinken voor de eerste editie van de Eiland Run. Op de zomeravond zullen de deelnemers aan de eerste editie van de Eiland Run van de 5 kilometer om 19.30 uur van start gaan, waarna aansluitend om 20.10 uur ook de 10 kilometer­lopers zullen starten.

De startbewijzen waren zeer gewild, binnen een kleine maand waren de eerste 1000 beschikbare startbewijzen al uitverkocht. De organisatie is daar zeer tevreden mee: ‘De belangstelling is overweldigend. We hadden gehoopt, maar niet verwacht dat binnen een maand tijd de startbewijzen uitverkocht zouden zijn’, aldus organisator John Aalbers.

Eiland Run Nijmegen (1)

De Eiland Run is het eerste evenement dat gaat plaatsvinden op het nieuwe stadseiland Veur­Lent in de Waal bij Nijmegen. Het parcours brengt de lopers naar alle hoeken van het stadseiland: het strand, de uiterwaarden, de Lentse Warande en de Lentloper zullen die avond door 1250 deelnemers belopen worden.

De finish zal plaatsvinden op de Lentse Warande met een prachtig uitzicht op de nevengeul, het nieuwe eiland en de skyline van de stad Nijmegen en de Waalbrug. Aansluitend is er de gelegenheid tot een gezellig samenzijn voor iedereen op de Lentse Warande met een barbecue, een borrel en muziek.

Meer informatie via 024sport.nl, bekijk de promovideo via youtube