Donderdagavond heeft de politie in de Burchtstraat drie mannen van 24, 25 en 43 jaar en afkomstig uit Roemenië aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal en/of heling van een gsm. Een medewerker van een telefoonwinkel in de Burchtstraat kreeg wantrouwen toen het drietal de gsm te koop aanbood.

Omdat in de telefoon alles in het Nederlands stond, trok de medewerker aan de bel bij de politie die even later het drietal hierop aansprak. Één van de agenten belde één van de contacten die in de gsm stond en hoorde dat de telefoon even daarvoor was gestolen bij de eigenaresse uit haar mandje van haar fiets.

De daders zouden drie mannen zijn en zijn weggereden in een auto. Dit was meer dan genoeg voor de agenten het drietal aan te houden. Onderzoek wees uit dat zij bekend staan als rondtrekkend dievengilde. De politie heeft de zaak in onderzoek.